Masai Mara

Känner att nu efter denna jobbiga skolvecka är det dags att blogga lite. Mest för att folk klagat, men även för att jag själv känner att min illusion om att "blogga varje dag" glider längre och längre bort!

Så senast jag bloggade var innan Masai Mara, då jag även i princip lovade att ni skulle få ett inlägg så fort vi kommit hem därifrån. Hur bra det gick har ni sett själva, men nu kommer det i alla fall. Faktum är att jag till och med förberedde lite inför blogginlägget när jag var i Mara:

På fredag morgon satte vi oss återigen i bussarna, denna gång för att åka till Masai Mara. Bussarna var dock inte de vanliga "Swedish school"-bussarna, utan åtta minibussar eller så kallade Game Drives. Resan tog oss ca 7 timmar innan vi väl kom fram till själva parkområdet. Där åkte vi runt i ungefär en timme och  hann se både elefanter, hyenor och lejon innan vi slutligen begav oss till stället där vi skulle bo, Fig Tree Camp.

Fig Tree Camp var ett väldigt mysigt ställe bestående av hyddor och tält, en restaurang samt en pool. Jag, Lina och Elin hamnade i ett tält strax framför en uttorkad flod. Jag sov dock första natten tillsammans med Kicki i hennes säng. Meningen var egentligen att vi skulle bo tillsammans, men tyvärr fungerade det inte.

På lördag morgon åkte vi sedan ut på vår första riktiga safari! Då fick vi bland annat se lejon som åt, en syn som tydligen är väldigt ovanligt så sent på dagen (notera att klockan inte var mer än runt nio) eftersom de brukar vila då. Även fast det aldrig skulle komma på tanken att äta en zebra, var det väldigt roligt att få se lejonen äta. Däremot var ljudet av benen som knäcktes lite mer motbjudande.
   Vi hann även se elefanter, zebror, impalas, gnuer, giraffer och geoparder!



Vi åkte hem lagom till lunch och tog det lugnt ett tag innan vi sedan åkte ut på safari igen. Det hände inte så mycket mer där än på den första, men det var ändå roligt att se fler djur.

En tredje safari gjordes halv sju på söndag morgon, men jag lyckades självklart försova mig och missade den. Väldigt tråkigt, eftersom det var då man fick se leparder.

Efter frukosten begav vi oss sedan hemåt, men på vägen stoppade vi till i en Masaiby, där vi fick se lite av deras traditioner samt hur de bodde. Det var intressant, men i grupp om ca 60 kändes det lite turistigt!

Hur som helst hade jag en underbar helg i Mara (mer bilder kommer förhoppningsvis i helgen).

RSS 2.0