Pain and complainments

Både igår och idag har jag handlat en del saker inför Kenya. Några klädesplagg närmare bestämt! Jag kan ju säga att mina knän och min rygg värker som om jag verkligen vore 80 år gammal. Har tankar på att skaffa mig knästöd, och hoppas på att det ska bli bättre. Ska väl även försöka få en remiss till röntgen av dem vid nästa läkarbesök (trots allt har jag ju blivit sparkad av häst där, så det kan ju faktiskt vara det som är problemet). Nej, nu ska jag inte klaga mer!

Imorse var jag på Huddinge ungdomsmottagning. Barnmorskan som jobbade var jättetrevlig, och vi kom fram till att jag ska avvakta med att skaffa p-stav tills efter det att jag kommit hem från Kenya igen (eftersom det vid komplikationer inte vore så roligt att bli skuren i armen när man är i Kenya) . Jag fick därför recept på p-piller för ett år, vilka jag glömde bort att hämta idag (fastän jag tänkte på det precis tills dess att vi gick in på apoteket).

Nu sitter jag mest framför datorn och är seg. Maj och Iza ska väl komma hit snart, men funderar på att lägga mig tidigt ikväll, och kanske gå upp tidigt imorgon också! De planer jag gjort med Nina och Johanna blev tyvärr inställda, vilket jag finner ytterst tråkigt. Nu när vi äntligen fått ihop något!
   Fast vi får hoppas att även Malin kan komma på det nya datumet vi sätter ut! Ju fler desto bättre. Eller ja, inom vissa gränser förstås!
   Så imorgon kanske jag åker in till stan och kollar (alternativt medverkar) i prideparaden. Beroende på om jag hittar någon att släpa med vill säga. Nu ska jag ta mig en värktablett och fortsätta känna mig gammal! (haha, där kom klagandet tillbaka)

Get clean

Idag har jag städat hela dagen lång. Nu är jag snart klart. Äntligen! Sedan blir det att fortsätta packa inför Kenya imorgon. Har visserligen inte fått ned så mycket ännu, men det blir i alla fall lite i sänder.

Om jag hinner blir det också till att åka till skärholmen och införhandla mig lite mer kläder nu innan rean tar slut. Längre tunikor behöver jag, eftersom det är så himla skönt att ha. Kulturen i Kenya tillåter ju inte riktigt den längd jag har på mina nuvarande tunikor.

Nej, nu blir det att städa det sista, sedan blir det till att sova!

Life

"Andas andas fortsätt andas". Jag hittade denna mening i ett av mina gamla skrivhäften idag och den etsade sig fast hos mig. Jag vet inte varför jag skrev det, men antagligen var det som en uppmaning till mig själv om att inte ge upp. Att det enda jag måste göra för att fortsätta leva är att fortsätta andas. Jag vet inte varför, men jag tycker att det är fint på något sätt.

On the road again

Nu är vi påväg hem igen efter 5 dagar i Östersund. Visst har det varit roligt, men jag kan säga att det ska bli skönt att komma hem till Stockholm igen. Jag måste handla lite nödvändigheter inför Kenya samt träffa folk innan jag åker. Tänk att det är mindre än en månad kvar nu!

Detta blev en kort uppdatering för nu måste jag gå på toa. Måste ju passa på när det finns lite civilisation.

Where I belong

Idag var jag upp på hästryggen igen. Det kändes inte alls som att det var så längesedan jag red, det var väl mest balansen som inte var den bästa.
   Jag fick rida en underbar häst, pigg och snäll.

Nu i efterhand känner jag mig lite smått stel, men det är det verkligen värt. Vi tog det lugnt sedan på kvällen, en fika och en Beck-film. Nu ska vi sova och imorgon bär det av hemåt igen.

Party like a norrlänning!

Igår var det fest med norrlänningar. Stoffe, Karin och Markus var väl de jag kände sedan innan, annars var det Stoffes flickvän och några andra kompisar till dem. Det var mysigt, även fast musiken kunde ha varit bättre. Det blev lite pokerspelande, prat och sedan ut på staden ner till Yranstråket. Idag var vakterna snällare, och frågade bara om födelseår när jag inte hade något leg.
   Sedan åkte vi hem med nattbussen, vilken är den segaste nattbussen jag har åkt. Tog oss runt en timme att komma hem på en sträcka som tar runt 10 minuter med bil. Men det är väl mysigt det också!

Idag ska jag och Julia åka och rida på Karins hästar. Det ska bli urmysigt, speciellt med tanke på hur längesedan det var jag red.

I'm eighteen.. Or not!

Idag har vi varit upp på Storhögen! Det var trevligt att träffa släkten sin, hundar och islandshästar. Jag körde även lite bil upp och ned till Andreasgården två gånger. Det gick väl hyfsat bra för att vara första samt andra gången jag kör!
   Det bjöds på mat och Ruthstut (mm, så gott!). Efteråt rensade jag Andreasgården på mormors gamla medicinböcker samt en urhäftig beatlestavla!

På kvällen åkte vi sedan in till staden. Min moder skickade iväg mig och Julia först, utan att någonsin komma (förrän en timme senare). När de sedan väl kom fick vi ändå inte komma in, eftersom man här i Östersund är så fin att man inte låter någon under 18 år komma in, även fast de har målsman med. Det är fan lättare att komma in i Stockholm!
   Nu kan jag säga att jag är väldigt irriterad och längtar hem till kära gamla huvudstaden och mindre drygt folk.

One street city

Idag bar det av till Östersund stad. Så litet jämfört med Stockholm och utbudet är inte heller det bästa. Vi gick väl mest omkring och klagade. Sedan tog jag mig en fika och Julia tog sig en taco-buffé. Det blev då inte mer än en deo införhandlad åt mig (glömde min i Stockholm, så det var väldigt nödvändigt) och en foundation samt foundationborste åt Julia.

Sedan åkte vi hem igen, vilade ett tag framför datorerna och gick sedan ut på konstrundan. Det finns en del minnen, men det är inte riktigt samma sak nu som det var för 10 år sedan. Mysigt var det i alla fall! Esther (hund/råtta) hoppade i plurret och jag plockade blommor.
   När vi kom hem åt vi och sedan körde vi kubb. Jag och Julia utklassade gamlingarna (moder och morfar), så vi fick oss en varsin kexchoklad och slapp diska. Skönt var väl det!

Nej, nu blir det att kolla på Beck och mumsa goda chips (vinägerchipsen in my heart).
   ...So long suckers! :D

Two beds

Nu var man då framme i Östersund. Jag känner mig rätt sliten nu. Så jobbigt att åka bil långa sträckor, det är så uttmattande. Det första jag och Julia gjorde när vi kom hem var att lägga oss i sängen och vila oss lite.
   Annars har vi väl inte hunnit göra mer än att äta. Grönsakspaj och kräftor blev det. Lika gott som vanligt, men jag känner nu i efterhand att jag inte borde ätit så mycket.

Nej, nu ska man försöka komma på vad man kan hitta på här. Vi får väl ta och ragga upp oss några snygga norrlänningar och sitta och dricka öl med dem. Även fast jag visserligen hellre dricker något annat, men det behöver de inte få veta innan.
   Yes, nu lever vi livet i Östersund!


On the road

Just nu sitter jag i bilen på väg upp till Östersund. Har precis passerat Sundsvall, så det är väl ett tag kvar. Med datorn kan jag nog i och för sig överleva.

Igår var det fest med Erik och hans vänner (och lite annat folk). Trevligt värre var det, med prat och lite dricka (mer för andra i och för sig). Sedan blev det nattbussen hem, men innan det passade man på att ta en klase bananer. Nej, det var inte jag, utan en kille som heter Nicklas. Roligt att observera dock!
   Jag kom inte hela vägen hem däremot (eftersom man inte bör vara ute och ränna en vardag om man är från Segeltorp), utan stannade hos Erik. Visserligen var det bara mysigt så jag överlevde. Tidigt upp idag var mindre roligt, men det fungerade till slut. Dock kom vi iväg lite senare än planerat, men det var bara skönt så att jag hann duscha.

Nu sitter vi och lyssnar på lite sommarmusik och sjunger med. Eh, i alla fall jag, men det fungerar det också!
Nej, nu ska jag ta och sluta skriva. Uppdaterar när jag är framme eller imorgon, beroende på vad internet känner för.


What's up?

Idag har det inte heller hänt så mycket. Har fått lite städning gjord, annars har det mest varit chill. Spelat lite, sjungit och bara varit. Ungefär som vanligt alltså.

Nu tog det helt slut på ord. Eh, roligt inlägg indeed, men det kan få postas i alla fall. Gör ju inte direkt någon skada!


Sing, Sing, Sing

Idag var en ganska så mycket mer händelserik dag än igår. Morgonen började med att jag sov (go figure), sedan sov jag vidare och efter ett tag gick jag faktiskt upp (hör och häpna). Klockan var då runt halv 12. Jag tog min kopp kaffe (som moder så snällt gjort i ordning) och åt tortollini med gorgonzola (dock innan jag börjat dricka kaffet). Samtidigt började jag kolla på en film, vilken jag sedan fastnade framför.

Runt kvart i 2 mötte jag sedan upp Petter. Vi spelade tennis i drygt en timme (min rygg är som vanligt ur funktion med en sträckning vid vänster skuldra, så ville inte riskera att göra den värre genom att spela alltför länge). Det var trevligt att få känna sig i alla fall en gnutta aktiv! Dessutom totalägde jag Petter (eh, not. Tvärtom)!

På eftermiddagen kom sedan Lille och Fia. Vi sjöng lite singstar och åt sedan taco. Prat var det också en hel del av. 
   Sedan fick Simone (yeah, that's me) den bra idén om att vi kunde messa Joakim och be honom komma, vilket sedan resulterade i att vi även fick Erik på köpet! Roligt värre kan man tycka (och tycker man dessutom)! Det blev mycket flumm, mycket skratt, mycket prat, en del falska toner och faktiskt en del toner som kom rätt också! Det kanske ni inte kunde tänka er?

Av att döma på hur mitt blogginlägg ser ut kanske ni förstår att jag fortfarande är kvar i flummstadiet. Inte lika roligt om man är ensam dock, men det fungerar väl det också!


Just sitting with my book, chilling

Idag har varit en ganska händelselös dag. Började med att bli väckt av moder, för att sedan somna om. Efter det ringde pappa och väckte mig och jag bestämde för att gå upp. Främst för att jag var tvungen att städa lite innan jag och moder skulle åka till någon strand. Det blev nudlar till lunch (yes, jag är kreativ) och sedan en kopp kaffe. Plockade lite i rummet, tog undan tvätt och plockade ur tvättmaskinen. Så mycket mer hanns inte med!

På stranden satt vi inte särskilt länge. Läste litegrand och åkte sedan till City Gross för att handla. Nu har vi en del mat hemma, så förhoppningsvis kanske det kan bli lite bättre lunch hädanefter.
   På kvällen såg vi sedan på en Beck-film och nu är det dags att sova. Nattinatti gott folk! :)

Here comes the sun

Idag har jag rensat lite bland foton, men annars har jag väl inte fått så mycket gjort. Satt ute i solen, drack kaffe och läste på förmiddagen. Det var mysigt. Solen har varit efterlängtad kan jag säga!

Sedan kom Broder, Pillan och barnen på besök, vilket var väldigt roligt! De har bilat igenom en hel del länder, så det var ett tag sedan man såg dem. Nelli och Wille har nu varit i fler länder än mig. 22 länder som broder min sade, och Nelli är ändå bara 1 år gammal (visserligen 2 i september). Jag är 17 år och har varit i 13 länder (vilket ändå är hyfsat många). Hur som helst fikade vi litegrand, pratade och spelade lite fotboll (med en basketboll). Trevligt värre!

Jag har börjat blöda näsblod igen. Mindre trevligt! Min näsa gör ont, jag mår illa och skakar. Kan i och för sig också bero på koffeinabstinens eller att jag just vräkt i mig en hel påse vinägerchips (de är ju så goda).
Nej nu ska jag duscha och sedan bär det av till sängen.
Nattinatti gött folk! :)

Girls just wanna have fun..

Har varit på Harry Potter and the half-blood prince nu! Det var awesome, fast måste säga att det är tur att man inte läst boken på ett tag! Jag tycker att de lyckades väldigt bra med humorn till denna film, saknade vissa delar, men i övrigt var den faktiskt bra! Mer värd än de två stjärnor recensenterna hade gett, men har de någonsin rätt? (svaret på den frågan är alltså nej)

Det var också trevligt att träffa Davy igen. Är så tråkigt att vi nästan aldrig träffas längre, eftersom hon ändå är den jag känt under hela mitt liv. Å andra sidan vet jag att jag alltid kan lita på henne (även fast hon blivit lite av en fjortis), och att hon alltid kommer finnas för mig!


I just love to eat!

Var i skärholmen idag. Hade tänkt shoppa med Joakim, men det blev inte så mycket shopping. Istället tog vi en kaffe och sedan pratade vi bara. I massor! Det var hur som helst roligt.

Nu har jag hängt upp tvätten, men så mycket mer har jag inte fått gjort. Ska sätta igång strax, men först är det allsång på Skansen. Sedan ska väl jag och moder se en Beck-film. Om hon inte somnar om vill säga. Jag är sugen på chips. På vinägerchips. De är så goda att jag dör! Men nej, vi har inga, så jag ska försöka lura moder att få lite popcorn. Jag är verkligen alltid sugen på något. Mig i ett nötskal.

Suddenly I'm five years old..

Idag bar det av till vaccinering. Två sprutor mot Hepatit A och B samt Gula febern. En i vardera arm. Det gjorde ont, men efteråt fick jag en klubba och blev plötsligt mycket gladare. Godis är gott! Måste åka och vaccinera mig mot resten innan jag åker också.

Hur som helst är jag väldigt pepp inför Kenya. Känns fortfarande som en dröm, men det ska bli jätteroligt! Dessutom behöver jag inte längre skicka ned min packning för man får tydligen ha två väskor med vardera 23 kg med sig på planet, vilket är väldigt skönt! Jag lovar också att uppdatera min blogg mer ofta när jag är där nere, vilket är positivt för er. Eller?

Nejmen nu tänkte jag ta och försöka komma till sängs. Imorgon bär det av till Skärholmen för att reashoppa lite.
Puss, kram och God natt! :)

The embassy of Kenya and the struggle with finding in the city

Det här med att sätta igång nu. Jadu, det gick ju som det gick. Fast å andra sidan spelar det ingen roll.

Hur som helst. Idag var jag på kenyas ambassad. Visum fixat. Skönt att ha det gjort ändå, eftersom jag är värdelös på att fylla i sådana där papper. Så osäker på vad de söker, även fast det är ganska klart. Blir osäker på om jag verkligen föddes i Sverige, och kanske ändå har en annan nationalitet? Nejmen, det är jobbigt!
 
I detta måste jag väl erkänna att jag är helt lost på Stockholm stad. Den är bara inte uppbyggd sådan jag vill ha mig, något som stör mig så extremt mycket. När jag äntligen tror jag börjar få lite ordning på den, så flyttar sig ställen igen! Helt stört. Nej, jag tror inte Londons flygplats (som sägs vara väldigt jobbig och svår att hitta på, därav flyger jag inte via den när jag åker till Kenya) är någon match mot att försöka hitta gåendes i Stockholms Stad!

Med det sagt avslutar jag detta inlägg.
Puss, kram och massvis med kärlek!


Kenya here I come!

Har fått svar från svenska skolan i Kenya nu att de fått ett återbud, så jag får den platsen i stället! Så nu blir det att börja fixa och planera inför det. Inget direkt spenderande av pengar heller, så det blir mest att vara hemma i sommar och göra saker som är gratis. Så, någon som vill umgås? Jag ska väl försöka ta upp bloggandet nu igen, så att jag kan hålla er här i Sverige uppdaterade. Tänkte att jag likväl kan börja redan nu, även fast det blir ganska tunt innehåll.


Fast mer än sådär blir det inte, för nu ska jag sova. Nattinatti!


RSS 2.0