Love's labor lost

Denna vecka finns två speciellt jobbiga dagar. Torsdag samt fredag. Det är prov samt redovisningar, vilket jag inte riktigt är insatt i ännu. Jag försöker dock anstränga mig! Imorgon kommer i alla fall Petter, och det ska bli mys. Det var längesedan!

Nej, nu ska jag inte skriva mer. Fokusera!


Post Mortem

Nu är bilderna från Brasilien överförda. Man kan säga att färgförändringen är ganska tydlig.




Gut reaction

Att fly fungerar inte, man blir alltid tvungen att återvända.
Man måste bearbeta det man lämnat bakom sig, och kunna gå vidare.
Jag är helt splittrad, tillbaka till noll.


The domino heart

Det brukar kallas ödet när något som kan tyckas förutbestämt händer. Fast vem vore det då som bestämt detta? Betyder detta att alla som tror på ödet, även tror på högre krafter av något slag? Det tåls att tänka på, även fast det är oväsentligt. Själv tror jag att allt som händer gör det av en slump. Det finns inte saker som är menat att ske, men de gör det i alla fall. Varför vet jag inte, men det är väl ett av livets gåtor precis som så mycket annat. Ingen kan någonsin veta, ingenting. Man kan bara tro, och då menar jag inte på ett religiöst sätt, utan att världen kanske bara är en illusion och att man som människa ser exakt vad man vill se, medan andra ser något helt annat. Så verkar det också vara på många människor, även fast man kanske har samma syn på färger och det yttre. Det är i alla fall så jag tänker, det är vad jag tror och tvingar ingen att ha samma tankar som mig. Även jag själv sitter just nu och har en debatt mellan mig själv och min hjärna. Som sagt, jag vet inte.


Tandem repeats

Nu har jag bara 3 dagar kvar i Brasilien innan den långa hemresan. Jag skulle kunna stanna flera veckor till, om jag bara kunde. Dessutom har jag insett att jag inte alls har pluggat så mycket som jag borde, så nu blir det en del att göra! Visserligen är det mest "läsa-grejer" kvar, fast det måste fastna också.

Imorgon åker vi på mangroveflod- och regnskogstur, så det blir att gå upp tidigt. Därav tänkte jag lägga mig snart, men innan det blir det lite spanskaplugg samt läsning av svenskabok. Det är synd att det är så tråkigt kapitel i spanskan, för just nu är jag pepp att bli bättre till spanienresan i sommar.

What we do

Orden, de har sådan betydelse. En bokstav felstavad eller feluttalad kan ge det en helt ny betydelse. Ett ord som ska vara varmt och omtänksamt kan genom detta bli något förnedrande. Det kan bli så fel, man måste verkligen tänka sig för och välja de rätta orden. De är av stor betydelse på så många olika sätt. Man kan välja få ord som är rika på uttryck, medan man kan skriva en hel lista med ord som kanske inte alls får någon som helst känsla bakom sig. Man ska därför inte fastna i detta med längd på uppsatser, utan lära sig att se innehållet. Det rikaste innehållet vinner över den längsta texten, är det inte så? Fast visserligen måste strukturen finnas, så även den röda tråden. Allt det som tyder på en bra uppsats, fast huruvida något är bra skrivet tycker jag inte alls att någon annan än författaren själv kan bedöma. Det är bara denna som vet om historien, och om det är en bra sådan kommer även texten bli bättre. Det gäller att sälja och få med folket innan det tröttnar, annars kan man lika gärna ge upp, fast det är inte något jag uppmanar till.


Sea change

Solen skiner starkt, blåsen svalkar med sina friska vindar och vattnet är sådär lagom varmt. Jag skulle kunna bo såhär, vilket jag även planerar att göra så småningom. När skolan är slut och kanske lite senare ändå, beroende på hur det ser ut ekonomiskt och med vidare studier, då ska jag flytta till varmare vidder.

Jag och moder har hittat ett bra och billigt ställe nere vid stranden. Det är synd bara att han som arbetar där är ful och ska insistera på att ta mig ut på hans motorcykel eller äta glass med honom någon dag. Nej, det kommer inte att hända!

No good deed goes unpunished


Fortune's fools

Varför måste jag plåga mig själv så som jag gör?
Ständigt förlita mig på mitt hjärta, och ignorera vad min hjärna ser så klart.
Fortsätta hoppas fastän det för längesedan var över.
Jag skall sluta ge med mig, och stänga in mitt hjärta i en bur.
Där kan det gott sitta tills det får lite vett i sig.


Out on a limb

Eftersom det visat sig att man har fri tillgång till internet här sålänge man har egen dator, vilket jag har då jag var tvungen att skriva det allra sista av medicin-provet på arlanda (inte för att det blev särskilt bra, men i alla fall något bättre än innan), har jag tänkt att en uppdatering här vore på sin plats.

I torsdags förmiddag anlände vi på flygplatsen i Natal efter en resa på ca 13 h. Den var något skakig, men sova lyckades jag i alla fall göra (turligt var väl det, för tänk hur lång den skulle kännas annars). Hur som helst åkte vi sedan buss till hotellet och spenderade delvis dagen med att bryta upp moders väska (vi fick tillkalla hjälp, och när den väl kom gick det ganska snabbt) då hon lyckades låsa den utan att ha tillgång till den kod som krävdes för att öppna den igen, och delvis med att undersöka stället vi hamnat på. Ponta Negra, beläget vid kusten och känt för sina fina stränder. Det är dock inte många som pratar engelska här, men vi har väl klarat oss hyfsat bra ändå.

Nu orkar jag inte gå in direkt på vad vi gjort varenda dag, men lite kort sagt har vi ätit, varit på marknad, solat, badat och ätit lite mer. Till sängs har vi gått ganska tidigt, runt 10 på kvällen, men då ska man tänka på att det är minus 4 h jämfört med kalla Sverige. En del läxläsning har det väl också blivit, även fast den har varit kortare än den borde.

Idag åkte vi buggy ute på sanddynor och det gick allt undan. Man skulle kunna jämföra det med berg- och dahlbanan, fast med en riktig bil. Vissa stunder var det lite smått läskigt, då man körde nära djupa fall. Motorstopp lyckades vi också få, men tillslut fick man igång bilen igen så att vi kunde åka vidare. Det var hur som helst ett äventyr jag inte skulle vilja missa. Efteråt åkte vi direkt till en salong och gjorde brasiliansk vaxning. Det var inte så hemskt farligt, men smärtfritt kan jag ju inte påstå att det var. Det var i alla fall betydligt billigare än i Sverige, med 124 kr/person och då även vaxning av armhålan.


Obstruction of justice

Jag sitter här vid datorn och försöker få fram svar till mitt prov i medicinsk grundkurs. Det vill sig inte riktigt bli som jag tänkt mig, utan jag får bara fram enkla svar som jag inte kan utveckla. Det blir att sitta hela kvällen idag också, fastän huvudet dunkar och allt jag vill är att ta en paus.

Nu ska jag dock inte klaga, för imorgon säger jag hejdå till kalla, snöiga sverige och åker till Brasilien. Jag vet att jag har nämnt det i varje inlägg sedan det bestämdes, men jag längtar verkligen dit!

hazed and confused

Nu har jag precis pluggat lite spanska. Jag kunde mer än vad jag trodde, men verkligen inte tillräckligt. Det blir väl att hårdplugga på söndag (i sista minuten som vanligt). Har suttit och skjutit upp det här med preteritum enda sedan jul, men nu kan jag det nog hyfsat bra.

Nu hade jag tänkt att kolla igenom mina kläder och småpacka litegrand (börjar i tid, avslutar för sent) Tanken var väl att jag ska hinna köpa nytt om det skulle behövas. Efter det ska jag sova. Jag är jättetrött och har varit det hela dagen, så det är behövligt.

Luck of the draw

Idag var det ingen kör och påsfixet som var planerat blev inte av. I stället ordnade vi körråd och diskuterade saker vi tyckte borde införas eller ändras på. Det var roligt, men extremt påfrestande. Mitt huvud började dunka mer och mer, så framåt slutet kände jag mig som en surkärring. Man kan säga att jag blev ganska så irriterad.

Imorgon börjar vi i alla fall sent (09.50), och sedan är det bara 3 skoldagar, ett spanskaprov samt ett hemprov i medicin kvar innan jag reser till värmen. Jag längtar så!

Supplies and demands

Idag var jag och moder och skaffade läkarintyg samt lite nödvändigheter ifrån apoteket. Nu känner jag mig väldigt pepp, och tanken på att vi inte fått några läxor ännu, gör att jag redan nu kan plugga lite i förväg, så att packningen kan bli lättare. Om jag bara orkar, så ska jag försöka hårdplugga innan vi åker, och visa att man visst kan åka iväg utan att hamna efter särskilt mycket.

Nu ska jag skriva ut ledighetsansökan (och hoppas att de accepterar nu med läkarintyg) och sedan sätta igång och plugga.

Shifting equilibrium

Jag lyckades övertala moder min att åka utomlands. Det blev visserligen inte Mexico, men Brasilien sitter inte helt fel det heller. Den 11/3 åker vi alltså bort på två veckors semester, något skolan inte alls gillar. Jag behöver verkligen få komma bort ett tag, så det gör nog bara gott! Dessutom är det så mycket lättare att studera på stranden i värmen, så även fast det kanske inte är så bra att missa skolan kommer detta ge mig mer ork.

Idag ska jag plugga matte, då det är matteprov imorgon. Förhoppningsvis ska det gå bra, men jag har en del jag måste kolla igenom. Sedan ska jag försöka planera litegrand och ikväll ska jag kolla på Desperate Housewives!

I feel good

Jag sitter här vid datorn och försöker lura med moder min på en resa till Mexico. Jag tror inte att jag lyckas, men det finns en liten chans. Hon låter då bra sugen, problemet är väl mest skolan och hennes jobb. Det skulle dock vara väldigt skönt att komma iväg!

Cañon City


Tomt och tyst.


Masquerade

Idag har jag kommit igång med att plugga i alla fall lite matte. Jag måste dock lära mig mer innan onsdag, då vi har prov. Fast våran mattelärare är väl inte den bästa, och ingen i min omgivning har läst matte B, och kan hjälpa mig med det jag inte får in!

I övrigt har jag letat mobil idag, men det är svårt att hitta någon man gillar. Alla mobiler är så dyra, har små knappar eller är med lucka. Meningslöst med alla nya modeller, de tänker bara på att få in allting i dem (musik, kamera) och att de ska vara tunna samt snyggt designade, men vad bryr man sig om det när de går sönder på en gång? Jag skulle lagat den jag har, om det inte hade varit dyrare än att köpa en ny.

Get Carter

Nu har jag just kommit hem från en trevlig kväll med Terran, Lille, Fia, Anneli (Terrans kusin) och senare även två till. Varav Terran känner en och den andra är dennes kompis. Vi kollade på Sweeney Todd, och precis som Tim Burtons andra filmer, är den suverän.

Jag blir så glad med alla mina kära vänner. Jag önskade bara att vi hade fått Lille på lite gladare humör (jag vet, vi tjatade en massor, så det är ju inte så konstigt att man blir irriterad), men det visade sig väl vara roligt i alla fall?

RSS 2.0