Ames v. Kovac

Det blev lite fredagsmys hemma hos Petter idag. Inte helt fel!

I övrigt har det varit en ganska rolig dag. I alla fall musiken, även fast man blir väldigt irriterad på en del människor. Sedan var det mysigt att umgås med Lille. Hon är en bra människa!

Two ships

Jag var hemma från skolan idag, mår illa och har gjort det sedan igår. Det har dock blivit lite bättre nu, men istället fick jag mer ont i huvudet. Hur som helst mådde jag allmänt dåligt både fysiskt och psykist hela dagen, men sen kom moder hem och hade med sig ett brev från tullinge gymnasium. Inuti låg mitt betyg i Naturkunskap, och gissa om jag blev glad över att öppna det och få se att jag har fått MVG! Det var faktiskt inte alls särskilt väntat, för min lärare sa att jag skulle få VG, då jag låg på gränsen, men hon tyckte att det lutade mer åt VG-hållet. Nej, nu är jag jätteglad, och har fått lite ny styrka! Kanske klarar jag att kämpa hela terminen igenom. Jag har ångrat mig, jag tänker inte ge upp!

The beginning of the end

Just nu är jag jätteseg. Jag borde verkligen plugga, men har ingen ork. Jag hatar dessa perioder! Märkte nyss att jag egentligen inte har någon som helst lust att skriva, så det blev ju inte direkt något långt inlägg.


Dead of winter



Är det okej att bara ge upp?

The match game

Nu har jag just gjort matteprovet. Min hjärna är helt död, och kroppen skakar (inte bokstavligt talat, men det känns nästan så). Fast det gick nog ganska bra! Svarade på alla frågor utom en, vilken var en väldigt lätt egentligen, men min hjärna fungerar inte med bilder, det är ett faktum! Hur som helst ska vi ha medicinsk grundkurs och efter det slutar vi. Det är så korta dagar här!

Seperation anxiety

Igår började jag på Huddingegymnasiet (som man så fint kallar det, även fast jag tycker Huddinge gymnasium låter bättre). Jag trivs bra med lärarna, men jag tror att jag ångrat mitt val. Jag vet inte om jag orkar vara social och slå min väg in i en grupp som känt varandra sedan en termin och redan slagits om sin plats i klassen. Nej, jag hade önskat att de skulle ta emot mig, som jag kommer ihåg att vi (tjejer i alla fall) tog emot Hilda i sexan. Att de kom till mig, och jag kände mig välkommen på en gång. Jag menar inte att de är taskiga, jag tycker bara att det är för mycket grupperingar och det verkar vara ganska mycket krav och "ska vara" i klassen. Någon udda skulle nog inte överleva. (Usch, tänk om någon läser detta av dem nu.) Fast ändå jag säger inte att detta är sant, för jag känner dem inte ännu. Det är bara så det verkar. Jag saknar verkligen min klass i Tullinge, där alla redan vet vem jag är och jag kan vara mig själv. Kommer jag någonsin kunna vara det i min nya klass? Kommer jag ständigt behöva leva upp till särskilda krav, och låtsas vara någon annan för att överleva? Eller ska jag ta en ny roll och endast umgås med kanske två personer (det finns alltså två-fyra som är jättesnälla. Två av dem som jag umgåtts med). Jag vet inte om jag klarar av den rollen, det är inte jag.

Imorgon har jag i alla fall nationellt prov i matte. Jag ska alltså sitta i tre timmar, ända tills min hjärna är helt mosig och ändå ska jag lyckas prestera bra. För helt ärligt, om jag inte får MVG i matte känns allting hopplöst (jag vet, jag har för höga krav på mig själv). Det kommer kännas skönt att ha det gjort, men jag hade inte haft något emot att ha det i slutet av terminen (som jag skulle haft i Tullinge), eller i alla fall ha mer tid på mig. Jag skulle vilja förstå en del saker bättre, och har pluggat en hel del idag. Känns inte riktigt som jag lärt mig något förutom några få saker som jag glömt bort, men kunde bra förut. Det är kl 08.00 imorgon, så det är ju ett minus! Ska försöka lägga mig tidigt och hoppas att jag kan somna. Tvivelaktigt, men vila är i alla fall bättre än att vara vaken och anstränga sig. Mitt huvud är dessutom nära till explosion. Det var faktiskt rätt så länge sedan, men sedan har det ju nyss varit lov, och efter det har jag inte ansträngt mig särskilt mycket på varken lektioner eller med läxor. Jag orkar bara inte må dåligt längre. Verkar dock oundvikligt om man vill få bra betyg. Jo, dagens samhälle suger!

Split decisions

Det gick bra på besöket idag. Eller vad man nu ska säga. Jag gillar skolan extremt mycket, men vet inte riktigt om jag vill lämna min klass i tullinge. Den är bäst, även fast den i huddinge säkert är bra också.Jag vet inte, jag har fått beslutsamhetsångest. Att våga steg och göra val. Det kan avgöra huruvida jag kommer att orka med skolan eller inte. Nej, det är svårt att göra val, det borde finnas någon lite ängel som berättar hur man ska välja.

Jag har i alla fall börjat förstå lite mer kemi. Det vi arbetar med nu (redoxreaktioner, oxidationstal etc.) är mycket lättare att förstå än tidigare kapitel. Kanske är det för att jag lagt ned lite tid för plugg, men det är ganska intressant. Måste bara lägga ned tid till att lära allt annat jag missat. Någon som har lust att underlätta?

Solen idag värmde (i själen, kroppen frös ihjäl) i alla fall. Att man kan bli så glad av lite ljus! Kylan tar dock död på mig. Jag passar nog inte riktigt in i Sverige. När jag har råd och slutat skolan ska jag åka till något varmare land. Nej, nu ska jag kolla lite på tv, och sedan plugga lite mer. Måste passa på nu när jag i alla fall har lite vilja!

Tell me where it hurts

Nu är det alldeles för länge sedan senaste inlägget. Detta blir kort dock, för jag har inte särskilt mycket att skriva, och sedan vill jag komma i sängs så snart som möjligt.

Jag har varit jätteförkyld sedan nyår och hostat extremt mycket. Nu börjar det dock äntligen bli bättre, så jag får hoppas att det inte vänder igen. Jag har även blödigt näsblod på sistone. Första gången kom det väl en 2-3 dl utforsandes, nu inte riktigt lika mycket, fast det sätter igång lite då och då. Fast det är väl såklart när man hostar och snyter sig en massor. Sedan blir det ju inte heller riktigt lika mycket sömn på grund av förkylningen heller, men som sagt det börjar bli bättre!



Vad som gäller annars är att jag ska besöka huddinge gymnasium imorgon. De har en plats ledig i klassen jag skulle gå i sådana fall, så om den är bra börjar jag antagligen där. Min resväg blir 2/3 kortare, och jag behöver inte vänta i en halv evighet på bussar och tåg som jag behöver för att kunna ta mig till tullinge. Dessutom hoppas jag få en bättre kemilärare (Christer är jättebra på kemi som alla säger, men han är inte bra på att lära ut). Jag kommer däremot sakna min klass extremt mycket och alla kompisar jag har fått! Sedan att jag får börja om musiken igen (som varit det enda jag lyckats hålla min prestation uppe i), känns inte heller sådär jätteroligt. Inte heller att börja om historian, men jag får i alla fall en chans till att få det betyg jag vill ha i Naturkunskapen!

Nej, jag ska sluta prata om skolan nu och gå lägga mig istället. Jag kommer antagligen med en uppdatering imorgon om hur det gick, och vad jag tycker. Håll utkik (för er som bryr er)!

Murmurs of the heart



Jag är en bruten människa. Jag är rädd för att öppna mig och vara såbar inför någon annan.
Jag har svårt för att låta folk komma mig nära, men samtidigt är det något jag vill.
Att verkligen bli sedd för den jag är och inte den person som jag till ytan verkar vara.

RSS 2.0