If I should fall from grace


...As the day she was born

Jag missade julnattsmässan på julaftonen! Nej, inte för att jag mådde för illa för att åka, för jag skulle nog åkt i alla fall. Det var på grund av sl, och att bussen än en gång kom för tidigt (till skillnad från säg, 713, så verkar dessa bussar alltid komma tidigt). Jag tog nästa buss, en halvtimme senare, och trodde mitt dumma spån att tågen skulle gå i alla fall en gång i halvtimmen, men inte då! Jag missade tåget, jag skulle hunnit med det om bussen hade gått som den skulle, och då det bara var entimmestrafik missade jag hela alltet. Jag var helt nere, och satt och grät på busshållsplatsen, i väntan på bussen som skulle ta mig hem. Jag har märkt att jag är mycket känsligare nu för tiden, och lätt börjar gråta över småsaker (visserligen är jag trött på sl och alla förseningar eller förtidiga avgångar) nu för tiden, men jag antar att det är på grund av hormonerna jag tar. Hur som helst när jag kom hem tröstade jag mig med ett varmt chokladbad (inte bokstavligt talat, utan jag fick jättehärlig badolja och badskum av Petter i julklapp med doft av just choklad), tända ljus och Tommie Sewón härligt sjungandes ur stereon. Ah, det var härligt, så sedan kändes allt mycket bättre!



Senare på kvällen spelade jag, syster och moder kasta gris (jag är extremt dålig på det, men moder min kan inte ha gjort annat när hon var yngre), gjorde lite andra lekar (alla andra spel var kvar i Rönninge) samt hade det allmänt mysigt och roligt! Speciellt när jag och syster körde "ping-pong" över olika sätt att mörda morsan på (Nej, vi var inte seriösa).

     



Annandag jul firade vi sedan hemma hos brorsan, Pillan och barnen. Det var mysigt ett tag, men jo det kan bli för mycket släkt på samma gång. I alla fall av våran släkt, men man har ju lärt sig hantera dem. Nya däremot, som Magnus (syster Annas pojkvän), måste ju ha det lite svårt, fast han ska nog lära känna oss också. Det måste han, nu när de snart får ett barn. Moahaha!



Det var inte så mycket alternativ för mig och syster, men det får vi skylla på pappa, för det var tydligen han som stod för maten! Man kan ju tycka att han borde lära sig efter tre år, men inte då!

       
       

Nelli och Wille. Vad ska man säga?, de är underbara! Visserligen har Wille kommit in i trotsåldern och vill inte riktigt göra som man vill. Sedan var han ju lite värre nu när det var så mycket folk, och sådan uppståndelse. Annars skulle han tydligen inte vara så farlig. Nelli blir också bara större och större, men hon är verkligen underbart snäll. Så lättroad, och så himla söt och charmig!


All about christmas eve

Idag är det julafton! Presenter, mat och illamående i massor! Japp, precis som det ska vara. Senare ikväll drar jag till Salem och sjunger på julnattsmässan. Om jag inte spyr innan förstås.

Nej, nu ska vi öppna julklappar, men jag ville bara önska er alla en god jul innan!

Let it snow

Nu ska här komma lite uppdatering med bilder för er som saknat sådant! Både idag, igår och iförrgår har jag handlat julklappar, så nu har jag köpt alla förutom en! Idag var jag dock bara iväg en kort runda för mig själv i Skärholmen (tar ju inte mer än en kvart att ta sig dit) och sedan åkte jag på bio med Danne och Johan. Vi såg på Yes man, visserligen inte den bästa filmen, men sådär töntigt rolig precis som jag gillar filmer!

Torsdagen den 11/12 var det avslutning på soft! Fast så mycket soft var det ändå inte, mer än att vi lekte litegrand och hade det allmänt mysigt som vanligt. Sedan var det ju julmiddag också, fast den åt jag med kören (soft ät när vi fortfarande sjöng).

     
     


Den 12/12 var det Lucia-firande i skolan. Inte direkt bästa tåget jag varit med om, men sedan var det inte särskilt bra planering inför det heller. Första föreställningen gick ju inte särskilt bra. Andra gick lite bättre, men det var inte heller sådär superbra direkt. Jag gjorde i alla fall inte bort mig när jag och Anna sjöng acapella.



Sedan på lördagen den 13/12 var det lucia i Säby kyrka för Rönninge borg. Vi var dock bara sex personer, men det gick bra i alla fall. Visserligen kunde jag inte endel av texterna och glömde skriva ned dem, så jag mimade och såg glad ut då. Hoppas att det fungerade bra! Föressten fick Petter vara brandman, för Kerstin litade tydligen inte på pensionärerna!

     

Den 14/12 var det sedan ett betydligt större luciatåg, och då var jag lucia. Som jag längtat till att vara det, och äntligen! Allting gick jättebra, fastän det droppade stearin i håret och på ryggen. Visserligen var det en del låtar jag inte kunde även då, och jag råkade sjunga lite när en skulle sjunga solo, men det var i alla fall roligt. Sedan efteråt kom det typ sex personer som ville ha kort med mig som lucia. Det var lite smått underhållande, för de var inte ens japaner!



Nu kan det bara få komma lite snö till julafton!

Time of death





Jag vill inte veta att jag är älskad, jag vill känna det....

Abby normal

Jaha, så nu har man mått skit sedan igår kväll. Visserligen har illamåendet lagt sig lite, men kroppen värker. Ah, precis som jag gillar det (eller inte)! Imorgon har vi i alla fall prov i medicinsk grundkurs, och jag har inte riktigt pluggat så mycket som jag orkar. Maria brukar i och för sig vara rätt snäll vid betygsättning så det kanske går bra i alla fall, annars kanske hon har lite förståelse. Jag har bestämt mig för att allting ska gå som smort när jag åker till skolan, även fast jag vet att tåget förmodligen kommer vara sent och 711 kommer åka, så att jag kommer sitta och nästan gråta där i flemingsberg. Känns som en daglig rutin nuförtiden.

Nu ska jag sova, tidigt jag vet, men som jag sagt är jag helt slut.

Ask me no questions I'll tell you no lies

Nu har jag äntligen flyttat till Segeltorp, och huset är underbart mysigt. Det jobbiga är att det är krångligare att ta sig till skolan än vad jag hade trott, så jag har gjort ett besök till Huddinge gymnasium idag. Själva skolan var urmysig, och om klassen är bra så kommer jag förmodligen att byta (om det finns någon plats vill säga för just nu är det fullt, men det ska eventuellt vara en som byter). Hur som helst hade det blivit en resväg på 15 min (högst 30, beroende på när jag åker eller om jag går till den andra bussen), och till Tullinge tar det minst 45 min. Jag har i alla fall en bra känsla över detta, men den nuvarande klassen kommer jag ju sakna!

Internet-tillgång är det ganska dåligt med just nu. Visserligen har vi trådlöst bredband (dosa med USB alltså), men det blir väl inte riktigt att man orkar koppla upp sig och vara inne så länge.

Nu börjar våran lektion, så bråttom fick jag!

Skye's the limit

I söndags var det även julkonsert i Salems kyrka. Jag fick för mig att det var i Säby kyrka, men efter ett tag där utanför, insåg jag att det kanske inte var där vi skulle vara. Hur som helst kom jag i alla fall fram tillslut, och de andra hade inte ens börjat öva ännu, så det ordnade sig.




Solot gick bra också. Lite synd att jag inte kunde texten utantill, men jag hade ju glömt den i kyrkan på torsdagen, så jag hann inte träna in den. Fast helt ärligt tror jag inte att det var särskilt många förutom jag som brydde mig.



Jag känner att jag inte riktigt lägger in mina inlägg när det är menade. Detta skrev hur som helst i söndags!

Owner of a broken heart


Body and soul

Decemberlägret var mysigt som vanligt! Lek, sång och prat i massor! Dessutom var en gästföreläsare där som vanligt, och denna gång var det Nisti Stêrk. Oerhört inspirerande och bra.





Förövrigt var det underbart att få umgås med människor, även fast jag faktiskt gick och lade mig överraskande tidigt. Fast jag antar att det behövdes!

MårtenHilda och NéaMelissa (gömd bakom pappret) och Emma-LieMarcus

The book about Abby

Det här är illa, jag har blivit mindre aktiv här på bloggen igen. Fast jag ska i och för sig inte blogga när jag inte känner för det, och inte heller när jag har tid. Nu kommer det i alla fall!

Veckan har varit lite till och från. Eller på sistonde har det nog varit så, och nu vill jag bara ha lov! Faktum är att jag gått runt hela dagen och känt att det här är allt sista dagen innan lovet, men inte då. Hela två veckor kvar, men jag ska nog överleva. Prov i NKA, matte och Medicin har vi innan vi slutar, men det är ändå skönt att ha just de ämnena kvar, och inte kemi, historia eller annat man måste anstränga sig inför.

Imorgon är det decemberläger, och på kvällen kommer Petter äntligen hem! Det känns tråkigt att jag är borta då, och att jag i princip har fullt upp hela söndagen. Jag kommer dock skapa mig lite tid, så NKA får komma i andra hand.


Hmm, blev sparat som utkast och jag har inte varit inne på datorn något under helgen. Tänkte att jag kanske kan publicera det hur som helst (skrivet i fredags).

RSS 2.0