Now what?

Infected, I am.

A danger to others, something you don't want to be near.

What am I supposed to do? Just keep away from you.

I don't want to be a burden, unable to make you food.


It's not easy, but I kind of like it.

I know that I wasn't overreacting before.

This is just for the moment. This is something new.

I will get over it soon, it won't last long.



  Gotland

Näst sista dagen på Gotland idag. Även den spenderades på stranden. Vi kom iväg lite senare idag, runt två-tiden. Det blåste lite idag, men var ändå skönt! Vi var ute till runt fem, och åkte sedan för att köpa lite rökt flundra, för att sedan åka hem. Jag är extremt trött idag, så jag slumrade till i bilen, och sov hela vägen. Middag: potatispizza samt flundran, vilket inte riktigt är något för mig, men sen är det inte heller mycket fisk jag gillar. Dator och dusch för min del, drinkar och prat för morsan och Nettan. Niklas är ute på en cykeltur!

All in the family

Plötsligt kom det tillbaks till min hjärna. Samtalet, som i princip varje ungdom bara väntar på. Samtalet om sex. Det var med mamma, pappa har redan haft det. Det var kort, men det kom! Centrerat var det också, vilket gjorde det lite pinsamt. Liksom sex i största allmänhet är okej att prata om, men detta blev faktiskt lite pinsamt!


Hur som helst. Idag var vi som jag sa och kollade in raukar. Det blev inte så mycket strand, utan i stället besökte vi Lummelundagrottorna också. Jag och Niklas vill säga, mamma och Nettan gick till stranden i stället. Det var fint, och väldigt intressant. Rolig guide fick vi också, charmig och söt! Nej, jag gillar kultur, och att upptäcka saker. Visserligen föredrar jag att göra det på egen hand, utan guide, men det fungerade lika bra detta! Vi åt lite sallad till lunch också, sedan åkte vi hem. Jag lekte datornörd och Niklas sov, medan morsan och Nettan drog i sig lite drinkar samt snackade. Efter det var det in till Visby och äta. Vi åt på munkarkällaren, ett ytterst mysigt matställe, med väldigt god mat. Det som gjorde det lite charmigare var att det fanns som olika avdelningar, med olika sorters musik. Vi åt i vinylhörnan, vilket ingen av oss hade något emot. Jag vet inte riktigt, men det är väl inte min sak att bara sitta och prata. Inte när någon familjemedlem är med i alla fall! Nu är i alla fall jag och Niklas hemma. Morsan och Nettan är kvar ute, och har lite roligt för sig själva. Det behöver de nog!

The Test

Japp, idag ringde min läkare och skulle kolla hur vi hade det med feber etc, och tala om mina provsvar. Det visade sig att jag har Salmonella. Okej, för att jag hade extrema magkramper, men liksom det är ju ändå en ganska allvarlig sjukdom? Frågan är mer hur jag fick den, om inte morsan fått den från Thailand och jag blev smittad av henne. Det är väl mest sannolikt! Hur som helst, får vi se hur det blir med att arbeta på Rocklösa nu. Det finns ju en viss smittorisk, och där skulle jag ändå vistas en del i köket, och runt massa barn. Nej, jag får ringa Lena och se vad hon tycker om det! I övrigt mår jag ju bra, så själva utfallet är ju över. Nu går jag bara runt som en smittobärare, med inga direkta symptom själv, men ändå möjlighet att föra sjukdomen vidare. Lite smått läskigt ändå!

Idag, blir ännu en dag på stranden. Vi är enformiga, men vi åker i alla fall till olika stränder. Vi ska även se lite raukar, och sedan på kvällen ska vi gå ut och äta i Visby. Jag kanske uppdaterar ikväll, annars kommer jag att skriva imorgon!

The visit

32 timmar hade jag varit vaken igår, innan jag slocknade i sängen bredvid Niklas, runt sextiden. Sedan bara sov, och sov vi. Tanken var att vi skulle cykla in till Visby, men så blev det ju inte. Nej, vi sov till ungefär tolv, sen gick Niklas och la sig i soffan i stället. Det blev så himlans varmt. Sedan sov vi hela natten. Innan det var vi på stranden. Sol, bad, musik och allmänt härligt. Jag står kvar vid att Gotland är fint!

Även dagen spenderade vi på stranden. Det  var ännu varmare idag, men precis lika fint! Tid på stranden, ger mycket tid till självinsyn och reflektion. Jag har kommit fram till att om killar är för snälla mot mig pushar jag iväg dem, även när det gäller kompisar. Jag antar väl att jag blir rädd att de ska vilja bli mer än så, även fast de kanske inte riktigt visar det. Jag är rädd för att låta folk tycka om mig mer än som kompisar, något de flesta skulle bli smickrade för. Jag vet inte, det kanske är normalt? Hur som helst, så är det så det ligger till. Sedan tänkte jag också på att jag måste träna litegrand. Jag ser ju så mager ut när jag ligger, med revbenen och höftbenen utstickandes. Så, förslag på något roligt sätt att träna?, för som ni kanske förstått är jag inte tränar-typen! Jag vet inte, jogga känns så meningslöst: liksom bara springa och springa. Fast visserligen kan jag börja gå på gym igen, det är bra på alla sätt! Så blir det, men troligtvis efter sommaren. Jag har ju fullt upp nu under resten av sommarlovet. Nu Gotland, sen jobba på ridläger i två veckor, så helt förslappad har och kommer jag ändå inte vara! Nej, nu ska jag vara social med min moder, Anette och Niklas. Ha det gött allt folk, så hörs vi!

Sailing away

Sitter här nu på Gotland. Klockan är 05.17, och vi väntar på att få komma in i vårat boende här. Vi måste väl vänta till sjutiden. Mamma och Nettan sitter i bilen och sover, medan jag sitter vid bordet till ett gatukök och skriver. Eller ah, satt! Mamma vaknade och vinkade in mig också. Även Niklas hade satt sig i bilen. Innan det tog han och jag en promenad längst kusten och in i Visby. Det är fint här, och påminner lite om Tallinn. Framför allt påminde deras stora torg ytterst mycket om det i Tallinn. Båtresan från Nynäshamn och hit tog oss tre timmar. Inte alltför jobbigt, eller tråkigt. Jag antar väl att jag är en sådan människa som bara kan sitta och inte göra någonting. I alla fall om jag har musik, och eventuellt en bok. Toalett är förvisso något jag uppskattar också! Jag ser det som något positivt. Gud, vad jag är inne på det här med positivt och negativt just nu. Jag vet inte riktigt om jag gillar att uttrycka mig med de orden. Jag menar, det är två motsvarigheter. Antingen det, eller det andra, det finns inget direkt ord som står där emellan. Om inte neutralt förstås! Man kanske brukar säga så. Det är intressant det där med ord. Uppenbarligen finns det extremt många, och det finns så många ord som betyder detsamma, eller tvärtom att ett ord betyder flera saker. När ska man använda vilket ord, vad passar bäst in för att beskriva den här situationen, eller med vilket ord kan jag bäst uttrycka hur jag känner mig just nu? I nuläget hade jag valt ordet "förväntansfull", om jag bara fick välja ett ord för att beskriva hur jag känner mig. Varför? Jo, för att jag faktiskt aldrig varit på Gotland, och för att jag redan hunnit se att staden är fin och mysig. Det ska bli roligt att se hur stränderna ser ut. Jag gillar sol, och vädret ska vara strålande nu de närmsta veckorna! Eller så är det i alla fall sagt..

Another perfect day

Jag måste börja med att säga att mitt liv återigen känns positivt. Jag mår bra psykiskt, och även hyfsat bra fysiskt! Det, å andra sidan, påverkar min skrivning. Jag har inte längre någon direkt aning om vad jag ska skriva, när jag bestämt mig för att uppdatera min blogg, men det här med positivt och negativt, får mig att tänka på två frågor man blir ställd vid början av ridlägervistelser på Rocklösa. De lyder: "Vad är du bra på?" samt "Vad skulle du behöva träna mer på?". De flesta har väldigt stora problem med att skriva det positiva, antagligen på grund av rädsla för att motbevisa sig själva. Det negativa däremot (eller ah, det man behöver träna mer på), raddas upp flera saker av. Jag upplevde det i alla fall så, och vet att även många andra gjorde det. Oftast när man har en positiv inställning gentemot sig själv, blir man kallad skrytsam eller något annat fult ord. Visserligen hör det ju samman med hur man uttrycker sig själv, men visst ska man väl få kunna säga att man gillar sin personlighet och sitt utseénde om man gör det? På samma sätt ska man ju ha rätt till att uttrycka vad man inte gillar med sig själv, men jag känner att det är vanligare hos folk. Är det så att mänskligheten är mer negativa, eller är det mer acceptabelt att vara överdrivet negativ än positiv?



Idag var dåra jag, Davy och Niklas ute och red. 3 timmars tur blev det och att ritten blev så lång, berodde på att vi hade bestämt oss för att rida till vattnet, som vi inte hade en blekaste aning om vart det låg. Vi försökte hålla oss till vägbeskrivning i början, men när den inte stämde in med verkligheten, gav vi upp den. Vi fick helt enkelt pröva oss fram. Vi kunde i alla fall röra oss i tre gångarter, trots att Niklas är näst intill nybörjare. Jag och Davy red barbacka i shorts, så det blev lite sådär lagom svettigt vid våra ben av den värmande solen. Hur som helst, kunde vi tillslut hitta vattnet, inte riktigt där vi hade tänkt oss, men vad gör då det? Vi kom fram, och vi kom tillbaka, trötta och törstiga med ont i rygg och rumpa. Inte alltför mysigt på slutet alltså, men överlag var det bra!

Back in the world

Jag är frisk, och ytterst glad för det! Vi kanske kan åka till Gotland i alla fall, lite senare visserligen, men ändå! Dagen började med lite cityakuten. Det skulle städas, men icke då, det blev tv och dator i stället. Niklas kom hit, vi åt grekisk sallad och åkte moppe till garnudden för att tända brasa. Lite tråkigt dock, eftersom det bara var vi två. Inte heller mysigaste vädret för brasa, så vi bestämde oss för att hälsa på Mårten och Marcus. Väl i Vårsta, visade det sig vara mer folk än bara dem. Ja, i Mårtens lägenhet vill säga, i själva Vårsta visste jag att det finns fler: Terran bor ju där! Vi åkte hem igen, åt lite och kollade film. Jag har gått ner 2 kg nu, när jag varit sjuk. Fan, jag går ner fort asså, men oroa er inte, när jag väl fått tillbaka mitt matsug, kommer de flyga på igen! Imorgon ska jag, Niklas och Davy rida. Det ska bli spännande att se hur det går!

Nu ska jag sova, god natt!

Make a wish

Vaknade upp imorse med 39 graders feber, sedan har den gått upp och ner! Kramper i magen, illamående och allmäna problem med att somna om igen. Än mindre att vara uppe och röra mig, eftersom jag höll på att svimma om jag var på benen mer än 5 minuter i taget. Det är bättre nu dock! Jag har tvingat i mig massor med dricka, och lite soppa. Ipren är bra också! Jag hoppas bara att vi ska kunna åka till Gotland som bestämt, men chanserna ser ganska små ut. Morsan är också sjuk, och de vi lånar lägenheten av vill inte ha några sjuklingar där.


Min syster sa till mig idag att min blogg är deppig. Kanske är den det, men jag finner det enklare att skriva om det negativa än det positiva. Jag antar väl att jag är sådan! Jag kan passa på att reklama för hennes blogg nu när jag ändå pratar om henne: http://www.metrobloggen.se/dockan. Hon är bra på att skriva, så spana in den!

Inspirationen till att skriva är ytterst liten idag också, så detta blev vad jag fick fram!


It's all in your head



När jag vaknade i morse, värkte ryggen och magen krampade som bara den. Jag brukar trots allt kunna somna om efter ett tag, men det var outhärdligt. Jag mådde illa och förmådde inte äta något, utan allt jag fick i mig var en kopp med té! Jag tänkte att jag inte bör ta någon värktablett, eftersom jag skulle till min naprapat. Väl där jobbade vi på som vanligt, men fokuserade mest på ländryggen, eftersom det är där den värsta smärtan suttit på sistone. Det gör så ont att jag bara skriker inuti mig: Dö, din jävla misshandlare! Fast när han frågar om det går bra, svarar jag bara "jo" lite lätt.. Ju mer man klämmer, desto bättre ska de bli, så det är bara för mig att härda! Min naprapat tycker jag ska träffa en KBT- kognitiv betéende terapeut, vilket jag ställer mig lite frågandes till. Antagligen för att jag fortfarande inte riktigt lyckats ta reda på, hur det fungerar, men jag ska läsa på lite noggrannare snart! Sen ska jag försöka få en remiss av läkaren, eftersom det blir alldeles för dyrt annars.

Jag kommer hem, sätter motvilligt på lite makaroner som jag tvingar i mig, och tar tempen. Feber, igen! 38.4, vilket är mycket för mig, eftersom jag normalt har en väldigt låg kroppstemperatur. När ska allt detta ta slut? Jo, jag blir påverkad av all värk och smärta...


No place to hide

Klockan tickar, tickar, tickar. Hjärtat bultar, ögonen vandrar.
Jag ser, rör, känner. Andas tungt, gråter tyst .
Det är inte över ännu, det är fortfarande lång tid kvar.
Låten, musiken, allt ljud!
Det jag inte hör..



Jag vet inte vart jag vill komma, jag vet inte vad jag vill. Måste man verkligen veta det? Jag fullständigt hatar när någon frågar vad man tänker bli efter gymnasiet. Visst, jag har mina aningar, och kanske känner för något just nu, men man har ändå tre år på sig innan gymnasiet är slut, och ganska mycket tid till att reflektera över vart man vill komma. Just nu vill jag bara leva livet så gott det går, och försöka finnas. För mig själv i första hand, men även för andra.  Förresten tänker jag inte ge be om ursäkt för att mitt liv och min blogg inte skulle vara tillräckligt intressant att läsa om. Jag har förstått att det handlar om hur man lägger upp det, och inte vad som egentligen händer.  Dessutom var ju meningen med min blogg egentligen mest för mig själv, för att jag ska lära mig formulera mina känslor och se klart på mitt liv. Tommie är en bra människa, det är han verkligen!



Nej, nu känner jag ingen inspiration till att skriva mer. Dessutom bör jag sova!

It's not Rio, but it's not here!

Det var nog i ungefär samma skeva som jag började kolla på cityakuten igen. Jag hade sett det ett par gånger med morsan när jag var liten, men det var helt annorlunda nu. Jag förstår det, på ett sätt jag inte gjorde i mina yngre dagar. Dramat, känslorna, budskapet! Jag blev som besatt, och mitt liv började kretsa kring cityakuten. Jag kunde gråta om jag missade ett avsnitt. Även fast jag ofta kände mig ledsen och kände mig helt misslyckad när jag kollade på det, tror jag att det kan ha räddat mitt liv. Det kan kännas patetiskt, men sanningen är sådan ibland. Den är inte alltid perfekt. Till och med långt ifrån perfekt. Mitt liv var sådant ett tag. Det enda jag egentligen gjorde var att gå i skolan, kolla på tv, sitta framför datorn och rida. Ridningen var också bra för mig. Hästar är trots allt väldigt mysiga, och pålitliga. De skulle inte kunna svika en, så som människor kan. Fast nu var det tvärtom. Jag svek dem. Eller ja, kanske jag mer svek mig själv. Jag slutade med ridningen, med det jag älskar. Jag hade ändå inte råd att köpa eller hyra en egen häst, och någon medryttarhäst kunde jag inte hitta. Ridskolan kändes tråkig, jag trivdes inte riktigt i stallet jag red i. Det och faktumet att min rygg kändes värre än någonsin innan, gjorde att jag slutade, men som sagt, jag ångrar det!



Åh, snart har jag säsong 8 och 9 av cityakuten på dvd, så jag ska börja kolla på det från början igen! Det är bra att ha det på dvd, eftersom jag inte kan vara besatt på samma sätt då, och helt ärligt så har jag en mer normal relation till programmet nu. Jag ska också kolla upp stall nu! Funderar på mälarhöjden, farsta eller enskede. Ska börja rida häst, eftersom ponnies börjar kännas alldeles för smått! Allting känns bra just nu, om vi bara kan flytta och jag lyckas byta gymnasie. Annars skulle jag visserligen kunna leva med en timmes resväg till Tullinge, bara jag kommer ifrån Rönninge! Jag vet, det är ett jättefint område, men jag är nog en av de här människorna som inte kan stanna på samma ställe alltför länge. Jag har ju trots allt bott här i snart 16 år!

Jag var med E! och Hilda idag. Jag älskar dem verkligen och gillar att vara med dem, men jag kände mig ändå lite som tredje hjulet. Det känns som om de redan väljer att inte umgås med mig, men jag kanske är paranoid. Eller har jag ändrats som människa under detta sommarlov? Jag vet inte...

When night meets day

Jag går på en promenad, och längst vägen möter jag olika känslor. Glädjen över naturen och allt det fina jag möter. Sorgen och saknaden, när jag stöter på minnen från min barndom och skoltid.


ca 23.15 tar jag hunden i koppel, musiken i öronen och börjar gå. Min första tanke är att gå ner till båtbryggan för att sätta mig där och kolla ut över sjön, så jag började gå ditåt. Jag bestämde mig dock för att inte gå dit, med minnet av flickan som föll i och dog där. Jag skulle, bortsett från hunden, vara helt själv och tanken på att drunkna lockade inte särskilt mycket. Jag skulle väl förmodligen kunna hålla mig kvar på bryggan, men man vet ju aldrig. Jag gick i vart fall vidare, och satte mig i stället på en av bänkarna vid svängen strax efter. Jag bara satt där, med psalmer sjungna av en barnkör i öronen och hunden i famnen. Det är fint, det är stilla, det är fridfullt! Jag kramade henne, och kollade på sjön, inte långt ifrån, samt naturen och allt runt omkring. Jag tar hunden och fortsätter gå. Jag kände mig allmänt bra, både fysiskt och psykiskt, så jag bestämde mig för att ta en promenad runt Rönninge. Jag började med att gå ner mot Nytorp, via Rönninge stall. Vid själva stallet kollade jag ut över ängen, som låg där helt öppen. Månen och dess sken, som lyser genom molnen förundrar mig, och på något sätt gör ljusen från husen runt omkring, den bara ännu vackrare! Jag står där och beundrar synen i någon minut,  innan jag fortsätter. När jag sedan mötte en groda, satte jag mig ner på marken och studerade den. Den var dock inte vidare intressant, eftersom jag satt i en sådan position så att jag inte riktigt kunde se den, och den inte heller rörde på sig något, så reste jag mig och fortsatte gå. Jag upptäckte att husen i Nytorp är väldigt fina. Jag har inte alls spenderat mycket tid i Nytorp, så det känns liksom inte riktigt som en del av Rönninge. Husen däremot, skulle kunna få mig att flytta dit! När jag sedan kom till Nytorps skola övervälvde minnena från skoljoggar och orienteringar mig. Jag såg framför mig hur vi värmde upp på fotbollsplanen, för att sedan klassvis springa iväg. Efteråt kunde vi gå till kiosen som låg vid busstationen- där nu Pia Anderssons fastighetsbyrå ligger. Är inte det lite ironiskt ändå, att den fortfarande heter Pia Andersson, när hon inte ens bott i området på hur länge som helst? I alla fall, för att komma tillbaka till promenaden, kom jag också att minnas hur vi var för lata, eller ja kanske för negativa, för att orka gå till centrum, så vi i stället tog bussen. Jag började nästan gråta när jag tänkte tillbaka på tiden. Sedan forsatte jag gå längst ännu fler fina nytorps hus, ner till centrum, och förbi Felinos. Jag gick längst garnuddsvägen, och vid korsningen in mot tennistältet mindes jag hur vi som små fick leta stenar där, som vi skulle använda till gubbar gjorda av naturmaterial. Vi letade gladeligen efter stenar i de stora stenhögarna, som passade vårat tycke, och satte ihop dessa till små figurer. Vad kan det ha varit, sexårs? Om inte tidigare förstås! Hur som helst fortsatte jag gå mot Bergvik, där jag mötte joggande elever från Rönninge skola. Inte bokstavligt talat, men i mitt minne! Sedan såg jag hur våran klass satt på Bergviks brygga och hur några av oss badade, med kläderna på. Davy, som blev i puttad av Tess, och hur vi sedan var tvungna att gå hem med blöta kläder. Jag följde med oss ett tag , tills vi plötsligt ändrade riktning och nu hade gåstavar. Det var inte långt innan skolavslutningen, och vi gick mot Barrtorp, för att sätta oss där på bryggan för att sola. Vi försvinner ur synvinkel, och jag och Hilda står i stället vid infarten mot lustigknopp. Vi har varit på filmkväll hos Ida och ska precis säga hejdå, när något plötsligt låter och rör sig i skogen intill. Jag och Hilda hoppar båda till! Verklighetens jag fortsätter till skolan (ja, Rönninge skola är fortfarande skolan för mig), via Sandbäcksvägen. Jag sätter mig på en bänk vid skolan, och minnena flyger igenom mitt huvud. Jag börjar gråta! Jag kommer att sakna det: skolan, klassen, lärarna och allting! Den skolan, är på ett sätt halva mitt liv. I nio år har jag gått dit, 5 dagar i veckan, 6 timmar om dagen.  Den är bra, på så många sätt! Nu menar jag inte att jag inte tycker att det ska bli roligt att börja en ny skola, för det tycker jag verkligen, men jag har börjat insett hur mycket Rönninge skola ändå betyder för mig. Hur mycket jag gillar vissa människor i den, och hur vår klass ändå utvecklats genom åren.

Min promenad lider mot sitt slut. Jag går hem igen, efter ca 3 timmar med känslor och minnen. Jag tror jag behövde det, för det var något speciellt!  Hunden drack mycket när vi kom hem, jag satte mig här för att skriva...


No brain, no gain

Ända sedan jag var liten har jag haft problem med magen. Jag har ständigt gjort pricktest, för att försöka finna svar på problemet, men varenda pricktest har varit negativt. Jag är inte allergisk mot något. Utredningen lades ner, jag hade helt enkelt bara en överkänslig mage. Sen i mellanstadiet, kom ryggproblemen. Jag gick till sjukgymnaster, undersökte och även där lades vidare undersökningar ner. Visserligen gjordes en röntgen, som var negativ, och efter det bestämdes att jag helt enkelt vuxit så snabbt att mina ryggmuskler inte hann med. Några år senare, började jag gå till sjukgymnasten igen, då hade jag fått ett snett bäcken. Inget mer med det, det var bara att fortsätta träna. I åttan fick jag magkatarr, vilket är väldigt ovanligt i den åldern. Det börjades spekuleras i om jag var stressad, vilket jag inte var. Eller jag kände mig inte stressad i alla fall. Länge kände jag att mitt bäcken kommit på snedd igen, utan att jag gjorde något åt det. Jag kände ingen lust att gå till sjukgymnast igen, och ändå bara få höra samma sak igen: att det inte finns några problem, och att det enda jag kan göra är träna. Jag visste att det var något mer än så. När jag sedan i nian praoade på Salems vårdcentral, och var hos sjukgymnasten Eva Bielke, bad jag dock henne ta en titt på mitt bäcken, och helt rätt, det var snett. Eftersom det varit snett antagligen i flera år, tog det ett par sessioner innan det var rakt igen. När bäckenet sedan var på plats, upptäckte hon att jag hade en diskförskjutning, vilket alla sjukgymnaster jag varit hos innan missat. Vi började jobba på att få tillbaka disken på sin plats. Under nian gjorde ryggen mer ont än tidigare. Antagligen eftersom den ändå vant in sig lite med det sneda bäckenet, och diskförskjutningen. Sista terminen i nionde klass avstod jag från gymnastiken i skolan, och slutade rida. Det spelar ingen roll om jag så har cancer, sklerodermi eller vilken kronisk sjukdom som helst, jag vill bara ha en diagnos. Jag tror inte att det bara är en slump att jag har dessa symptom, och att de är helt oberoende av varandra. Jag tror allting hör samman.


Jag mår ganska så bra idag! Bakade paj, eftersom morsan var tvungen att ta fram en påse med svarta vinbär och lägga på sitt ben, då hon klantigt nog snubblade när hon var ute med hunden. Det var en stor påse, så det blev en stor paj! Efter det lagade jag mat åt mig själv. Liksom, det har ju blivit att man gjort snabbmat nu under lovet, men jag bestämde mig för att göra riktig mat. Det blev taco-lasagne. Fick ta moppen ner för att köpa taco-chips, fast det kändes lite konstigt att göra en måltid bara åt sig själv. Jag har hittat ett program, som jag finner ytterst intressant! Okänd Diagnos (tv4 fakta). Det handlar, som ni kanske förstår, om människor som fått en rad olika symptom, och som läkare inte lyckats hitta en diagnos till. Eller ja, så småningom gör de det. Det har fått mig ganska säker på att jag har någon sjukdom (ja, jag känner mig lite hypokondrisk), så jag kollade upp Bechterews sjukdom, som min faster skrivit upp att jag borde höra med min doktor om, eftersom det ligger i släkten och faktiskt är ärftligt. Det är visserligen en väldigt ovanlig sjukdom, men många symptom stämmer in.

Chaos Theory

Deprimerad, helt nere. Anledning, okänd! Inget har hänt, ingenting alls. Kanske är det därför jag känner mig som jag gör. Mesta tiden spenderas ändå framför datorn eller tvn. Jag gillar det, men det är väl inget att rekommendera: det är oerhört beroendeframkallande! Jag var mycket med kompisar när jag var yngre, men inte alls särskilt ofta längre. Jag vet inte varför, men det blir väl i princip att vi gör detsamma som jag gör annars även när jag umgås med mina kompisar. Min fantasi är inte av bästa sorten, så det blir bara så. Tråkigt, jo det kan tyckas. Därför är jag inte ofta med kompisar, för det känns ändå bättre när man inte har någon annan att ta hänsyn till när det kommer till att välja sidor att besöka på internet, samt vilket program man är sugen att kolla på för tillfället. Det kan vara svårt dock: att välja. Välja vad man vill se på, välja vad man vill göra, välja vilken väg man bör ta. Jo, jag är lite utav en nörd, som klyvs av beslutsamhetsångest. Det jobbigaste är ändå mina fysiska problem: ryggont, magont, illamående, trötthet. Även där är orsaken okänd! Antagligen hör det samman med varandra.  Det är ändå väldigt jobbigt att inte få en diagnos på sina problem.



Jo, jag känner mig nere idag. Jag försöker ändå umgås med kompisar, och har faktiskt lyckats göra det ganska mycket på sistone. Fast nu har alla åkt bort! Det är tråkigt. Nej, jag mår inte så bra just nu...Hjälp?

A tornado, definitely a tornado!

Mitt liv är som taget ur en sådan där kaosartad film, där det inte händer någonting, men allt blir helt fel i alla fall. Eller ja, det bror ju på hur man ser det. För mig har det inte varit så händelserikt, men om någon annan hade varit i mina skor hade denne nog tyckt att hela mitt liv är uppbyggt på drama. Det kanske är så det är...


Alfhild, Alfons och Arja har namnsdag och ja, jag föds. 3 september 1992, 11:56 på Huddinge sjukhus. Liten, skrikande sak. Inte så mycket annorlunda från andra barn, om man inte tänker på att alla faktiskt är unika. Söt, nja. Tjock, rätt så. Fast ändå, det är ju jag! Vad minns jag av den tiden? Inte ett skit! Så varför inte skippa det onödigt tråkiga, minnesluckiga första 13 åren?


Jag måste skriva ner saker, så jag kanske förstår dem.. Jag önskar att jag orkat skriva en bok, men som jag sagt tidigare, vem vill läsa om mig?


Nya tag: Nytt innehåll! Egoism, tankar och åsikter kommer publiceras hädanefter. Kanske även uppsaters jag skrivit, men det återstår att se!

RSS 2.0