The storm, I

Jag har pluggat kemi hela dagen. Med tanke på hur dåligt del 1 av detta prov gick vill jag få mycket bättre nu på andra delen. Jag tänkte att jag i alla fall borde alla uppgifter vi har haft i läxa denna gång i alla fall, så nu är jag klar med det. Jag borde göra läxorna allt eftersom vi får dem, men jag har väl inte riktigt haft någon tid för det. Det känns inte alls som det kommer gå bra på provet. Jag förstår, jag kan detta nu, men jag kan inte komma ihåg allting, det är liksom för mycket som handlar om för olika saker. Fast det är inte det som gör att jag inte minns. Det är för att kemi har blivit så himla tråkigt nu, och alla som känner mig vet hur svårt jag har för att få in något jag anser tråkigt.

Jag känner mig inte heller helt kry. Känner mig jättetrött igen, och orkar knappt göra något alls. Proverna från Södertälje Sjukhus har kommit också, så det har ingenting att göra med någon brist jag har. Jaja, jag får väl lära mig att leva så här.
Nu ska jag i alla fall kolla lite på tv, kanske läsa lite mer kemi och sedan gå och lägga mig. Ha det underbart gott folk!


Another Thursday at County

Nu känns det som att det var ett tag sedan det uppdaterades här. Jag har velat göra det, men har inte riktigt haft någon tid. Man blir tvungen att prioritera annat helt enkelt!

Hur som helst, det har hänt ganska mycket på sistonde. Eller nej, i helgen som var hände det mycket. På lördagen var det partyparty hos farmor och farfar. Ah, jag hade roligt när jag nämnde det till Johan.

- Ska vi gå på bio på lördag?
- Nej, jag ska på fest
- Fest?! ..vart och när?
- Hos farmor och farfar


Reaktionen var i alla fall rolig, så tänk er. De som känner Johan har det nog ganska lätt, och ni andra. Lycka till!

Det var i alla fall roligt att få leka lite med brorsbarnen (jag vill ständigt kalla dem mina barnbarn, men det är väl för att jag känner mig som en pensionär på så många sätt och vis). Dessutom trevligt att träffa släkten.




Söndag tillbringades i kyrkan, med release-party av dopskivan. Live-föreställning, och jag fick sjunga min låt. Sista låten, så man fick liksom vänta jättelänge. Dessutom hann vi inte värma upp så bra, och inte heller träna, fast det gick rätt bra i alla fall. Linnéa - Lille - Isheden äger i alla fall och jag smälter varje gång jag hör hennes stämma. Känns lite fel att lyssna på sig själv hela tiden, men hon sjunger ju versen efter mig så jag blir tvungen!

Efteråt blev det middag med Pillan, Matte och brorsbarnen. Mysigt så det skälver om det!


Måndag hände det inte så mycket på, förutom att det var snöstorm och jag fick vakna upp med ett sms ifrån Petter, som gjorde mig ganska så avundsjuk. Han skrev något i stil med:

"Nu är det 35 grader, solen skiner
och jag sitter i skuggan och dricker
en kall öl med min kusin och kollar
på flodhästar"


Mitt svar lydde:
"jag ligger i sängen och kollar på snöstorm istället,
men visst det är lika mysigt!"
 


I tisdags hände det inte heller så mycket mer än att vi hade prov i andra världskriget. Det kändes bra, och jag skrev i alla fall sönder mig. Dessutom hade vi simmat på morgonen, och det hände lite missöden när jag skulle ta mig dit. Hade en svimmattack i morse, och efter all motion och energiförbrukning av energi jag inte hade, mådde jag extremt illa. Fast jag kämpade igenom dagen, så jag var ganska stolt över mig själv sedan!

Igår och idag har varit som en vanlig dag. Fick just illamående-attack igen, men det borde gå över snart. Ska sticka lite, och sedan ska jag försöka sova.

True lies

Igår bar det av till Poetryjam, och även fast vi hade lite svårt att hitta kom vi tillslut dit (sent dock). Var inte riktigt som jag önskat - lite lite Tommie vill säga, och lite för mycket poesi (akey, man hör att det är ett huvudtema, men det finns annat där också). Intressant dock när en improvisations-sångerska (var på senaste poetryjam jag var på) sjöng. Upp och ned, ned och upp, bak och fram. Nej, inte direkt, men låten satte sig. Var dock trevligt att träffa Niklas "på riktigt" igen, för det känns som det var ett tag sedan. Åh vad jag har saknat hans lite skämtsamma (hoppas jag) förolämpningar.

Idag har däremot inte varit särskild händelserik. Jag har varit i skolan och nu är jag hemma och tar det soft. Skönt att få vila, även fast jag har historiaprov, muntlig svenskaredovisning samt spanskaprov nästa vecka. Jaja, jag ska försöka och inte överanstränga mig. Fast det är jag visserligen ganska bra på. Nu ska jag i alla fall kolla på en Disney-film om två bortskämda flickor. Sjukt töntig, men väldigt underhållande. Ha det gött!

Life after death

Jag kan ha de här små samtalen i mig själv när jag sitter och formulerar mina egna tankar så att de ska låta bra. Antingen beskriver jag för mig själv hur saker och ting ligger till eller så planerar jag hur jag ska spendera morgondagen, vilka jag ska prata med och vad som ska sägas. Jag får alltid det svar jag vill i mina hjärn-samtal, medan det inte alltid blir så i verkligheten. Fast livet vore ändå inte roligt utan överraskningar!

Jag saknar att kunna leva i nuet. Jag är inte en planerar-typ. Man tänker för mycket över vad som kommer hända och när man ska ha tid med saker och ting. När man lever i nuet tar man det bara som det kommer och får handskas med det då. Uppenbarligen fungerade det för mig. Fast jag antar att man inte kan vara sådan i Tullinge Gymnasium.

Förövrigt saknar jag Petter, och förstår inte hur jag ska klara mig i över 2 veckor till. Det är i och för sig nyttigt att vara ifrån varandra också, men varför så lång tid? Jaja, nog överlever jag, fast i nuläget ska jag i alla fall sova!

The Gallant hero and the tragic Victor

Andra världskriget. Vi har arbetat med det, och jag känner igen det mesta, men ändå finns det nytt jag lär mig. Dessutom har jag glömt bort det mesta. Visserligen så kommer jag ihåg det när det väl nämns, men jag måste ändå plugga till provet nästa vecka. Jag har beslutat mig för att komma igång i tid, så att jag kanske kan få bättre betyg.

Jag tror jag måste hoppa av franskan. Inte för att jag vill det, men jag har kommit fram till att det är 3 h mer än vad resten av klassen läser. Mer plugg och mindre tid vill säga! Jag har ju redan problem med att orka med, så det är nog nödvändigt. Tråkigt dock, men jag får väl tänka lite på mitt välbefinnande och inte bara framtiden för en gångs skull. Jag saknar tiderna man kunde leva i nuet.

First snowfall

Idag har det snöat. Visst det är mysigt i sig, men kylan som det innebär skulle jag kunna klara sig utan. Jag önskar att man kunde få göra det. Fast jag längtar jättemycket till lucia, som innebär mycket mer sång, samt julen och lov!

Jag funderar på att byta skola och linje. Även fast det egentligen inte finns något annat alternativ för mig än NV. Jag har ju inte direkt någon fallenhet för att gå något estetiskt och sedan kunna bli något på det. Dessutom skulle det innebära att jag vore tvungen att gå om ettan. Mitt huvud hade dock älskat mig, för det blir hälften så mycket plugg. Nej, jag tror inte jag gör det, men vi får se. Jag har ju trots allt ett tag på mig att besluta mig. Vad tycker ni?

Nej, jag ska försöka sova tidigt, så att jag kan plugga lite på kvällarna nu i veckan. Har helt avstått ifrån plugg över helgen, och jag antar att det kommer att stå mig dyrt. Jaja, jag får ta och prata med skolan.

Touch and go



Så nu åker Petter om lite mindre än 2 h till varma Afrika. Jag spekulerade lite över sugmärken, och förstår nu varför folk har sådana. Jag menar det är roligt att göra dem! 


Quo vadis?

Värk, explosion. Dunk, dunk.
Som en tidsinställd bomb, ja det är så det känns.
Liksom en nia upp till och med en tia.
Ohanterlig, obotlig. Snart sprängs det. Snart!


Jo, just så kändes det igår. Outhärdligt! Jag liksom låg och grät, och skakade av kyla samtidigt som huvudet höll på att brinna upp. Så mamma tog mig till sjukhuset. Det var ingen väntetid, så det var väldigt skönt. Jag fick i alla fall ett piller - Stesolid, som är ett lugnande medel. Alltså muskelavslappnande, och lindrande mot värk. Dessutom blir man tröttare av att ta det, och sova var just vad jag ville. Vi kom hem runt tre-tiden, jag tog stesoliden och somnade ganska snart. Jag önskade att jag alltid kunde få ett sådant piller när huvudvärken är som jobbigast, men det är tydligen väldigt beroendeframkallande så man ville inte ge mig det.



Idag kom Petter hit. Sista dagen tillsammans innan han åker till Afrika. I två hela veckor! Jag kommer sakna honom något enormt mycket. Nästan så att jag gör det redan nu, bara för att jag vet att det kommer vara lång tid innan vi ses.





Dessutom, om ni nu inte ser det, har jag blekt mitt hår. Får se om jag kanske klipper mig imorgon. Känner att man borde göra sådant samtidigt, så kanske folk känner igen en lite mindre på måndag!
.....Moaahahah!

Orion in the sky

Jag måste ha fått hjärnblödning eller något, för när jag kollade på klockan nyss var den runt sju, fastän jag vet mycket väl att jag åkte från huset med min kära moder för att äta pizza vid just den tidpunkten. Kanske var det önsketänkande! Jag tänkte i alla fall att det var jättebra, för att jag då skulle ha massor med tid till att göra litegrand så att jag slipper sitta med plugg varenda dag nästa vecka också (som jag visserligen kommer få göra i alla fall, men det finns väl lite önsketänkande där också). Huvudvärken håller hur som helst i sig, och jag har bestämt mig för att jag ska ta mig ett piller idag innan jag lägger mig. Det fungerar inte med all sömnlöshet och vridandes i sängen var eviga natt! Har i alla fall fått bort några låsningar från ryggen idag hos sjukgymnasten, så det bör väl förhoppningsvis komma in en sådan där normal-huvudvärk-period igen. Gud vad jag klagar!

Igår var det myspys med pojken min och även fast jag ville mörda allt och alla i morse, så kunde jag inte göra annat än att skratta lite när han försöker dra en helt död mig ur sängen. Fast vi hann i tid i alla fall, och det är vad som räknas eller hur?



..Jamen mörda mig då, men jag tycker i alla fall att den är söt!

Lockdown

Jippie jahiii! Hör ironin, för jag måste skriva färdigt min uppsats om Leukemi nu, vilket jag inte alls har någon ork till. Dessutom har jag skämt ut mig massor för våra eventuella hyresgäster. Jaja, det är i alla fall Desperate Housewives snart, och efter det ska jag fan ta mig sova!

Jag var i alla fall hemma från skolan idag. Passade på att kolla min frånvaro på "Min Skola", och kom fram till att jag har varit borta från skolan sammanlagt 28 h. Inte bra alls, men vad ska man göra när huvudet inte orkar med? Dessutom har jag ju faktiskt tvingat mig till skolan flera dagar, när jag egentligen inte orkat.

Nej, nu ska jag sätta igång, så man kanske kan ha en mysig och pluggfri dag imorgon. Tjingeling!


In a different light

Jag pluggade i alla fall litegrand till dagens naturkunskapsprov, så det kändes helt okej. Fast å andra sidan brukar det jämt visa sig gå dåligt med den känslan, så man får väl se. Dessutom tror jag inte att mina nuvarande lärare förstår mina krångliga beskrivningar över att försöka visa att jag faktiskt kan en del, lika bra som mina förra. Jag saknar Rönninge Skola så enormt mycket på alla sätt och vis! Man hade inte heller särskilt många läxor där, även fast i princip alla klagade. Nu är det så enormt mycket att plugga hela tiden!



Så nu har man i alla fall satt in sig i miljön igen, och jag hatar det , för jag blir så himla frustrerad på många sätt och vis. Först och främst för att man inte kan göra så mycket för världen som man vill, men även för att man p.g.a. lathet, brist på tid eller annan orsak dessutom bidrar till miljöförstöringen. Jag har i alla fall tänkt mer på att inte ha onödiga lampor tända, så när jag är själv hemma är hela huset i princip mörkt. Väldigt mysigt för övrigt, om inte lite smått trötthets-framkallande (som om man inte är det nog annars). Gå.. Jo, det skulle jag vilja göra mer, men i och med att man har tonvis med läxor att släpa hem varje dag, skulle bara min rygg ta skada av det. Jag är inne i en negativ period igen, men vi skyller allt på Christer och Britt-Marie!



Imorgon kommer någon som eventuellt ska hyra vårat hus. Jag blir tvungen att prata engelska med honom (hjälp?!), fast det ska nog fungera bra. Önska oss lycka till!

Brothers and Sisters

Dag: Lördag. Planerat: Söndag. Jo, de flesta blir förvirrade över att vi kallar våra träffar för Söndag, men det har liksom blivit våran grej. Mycket mys blev det i alla fall, dock hemma hos Terran, och inte på hennes land som planerat. Moa dök inte upp, och var omöjlig att få tag i (som vanligt), så vi hade ingen skjuts ut. Vi åt kladdkaka, drack kaffe och té samt pratade massor om allt och ingenting. Precis så som det ska vara! När vi sedan begav oss hem var det sent, och det regnade, men det var klart värt det!




                               

A shift in the night

Så vi åkte till andreaskyrkan, men självklart kostade det en 100 kr, vilket jag inte hade, då jag lyckats glömma min plånbok hemma. Dessutom hade varken Nicklas eller Petter någon lust att betala det (de vet ju ännu inte hur underbart bra dessa människor är). Hur som helst gick vi i stället till gamla stan och tog en fika. Lyckades hitta ett jättemysigt café, som senare visade sig vara ett bög-café. Dels märkte man det på musiken, dels för att det var en pride-flagga utanför (fast det märkte vi dock inte förrän vi lämnat stället igen).



Vi mötte upp Johan, och gick oss en promenad (väldigt jobbigt, då jag inte planerat att gå särskilt mycket, och hade klackar och dessutom var fett trött). Inte direkt helt lyckad kväll, men klart mysig var den. Speciellt när vi var hemma igen och jag och Petter var för oss själva. Det var skönt att äntligen få sova!



Oh, brother!

Idag hade jag tillslut det där kemi provet. Jag har t.o.m. pluggat på flera dagar innan det, och ändå gick det inte särskilt bra! Fast det är väl ingenting man kan göra något åt antar jag. Jag är så extremt trött nu och om jag kunde skulle hade jag tagit en power-nap, men då kommer jag väl inte somna ikväll. Har redan extremt svårt för det, så jag vill inte utmana ödet. Nej, det blir ett varmt bad nu, och sedan ska jag, Petter, Nicklas och Johan (förhoppningsvis) åka till Anderaskyrkan och kolla på Tommie, Irma och Magnus. Efter det kommer Petter att följa med hem. Massor med mys!

                      

Hmm, kanske ser lite trevligare ut så här..
I alla fall var jag ju tvungen att pröva min nya kamera, och det blev visst på blommor (jag gillar att fota blommor, akey?)

A boy falling out of the sky

Jag är lite besviken på att ni inte skrivit kritik över mitt reportage, men jag kan väl förstå det också. I alla fall, så har jag en sträckning i ryggen. Inte skönt alls, men jag fick i alla fall i läxa av sjukgymnasten att få moder min att massera mig. Inget jag har något emot direkt!  Rättade även till bäckenet hos sjukgymnasten och hämtade moppen ifrån verkstaden.

Igår var Petter här, och vi hade massor med mys. Pluggade kemi (väldigt, väldigt lite, men i alla fall..) och såg på Desperate Housewives. Senare på kvällen såg vi lite på valvakan och somnade sent (som vanligt).


Good Luck, Ruth Johnson

Här är mitt reportage till svenskan, så säg mig vad ni tycker? Allt ifrån att jag glömt en punkt någonstans, till att hela skiten suger! Ni ska liksom inte somna, om man säger så... (Akey, orkade inte fixa till rubriken större, men det kanske ni klarar av att bortse.)


Ovårdade fötter kan leda till amputation

Marie Berg stegar in i rummet, med en valnötsskåls under armen. Hon är glad, men ser lite smått sliten ut, men sen är hon ju egenföretagare och jobbar otaliga timmar för nästan ingenting. Trots allt är hon nöjd med sitt jobb som Medicinsk fotvårdare.


Uppvuxen i Östersund, mobbad i skolan och med unga föräldrar, valde Marie att gå in i vårdyrket. Det var dock inte som fotvårdare i början. Efter ett visst antal mindre jobb, så som brevbärare och städerska, blev Marie vårdbiträde. Då var hon runt 20 år gammal, och angelägen att få hjälpa folk. Fast vårdbiträde var inte riktigt det jobb hon ville ha. Istället började hon sin utbildning som medicinsk fotvårdare, och då hon redan arbetat praktiskt inom vården krävdes det inte mer än 1 års utbildning för att få behörighet som fotvårdare.


Att vara fotvårdare är dock inte bara att klippa tånaglar och fila fotsulor, utan ett krävande och slitsamt arbete som tär rejält på kroppen. "Det är en ensidig arbetsställning", säger Marie, som haft problem med både det ena och det andra. Dessutom måste man kunna klara av att ta hand om s.k. riskfötter - patienter som har diabetes, reumatism och andra sjukdomar som påverkar omhändertagandet av fötterna. Dessa patienter har mycket lättare för att få skadliga sår och att tappa känseln, något som i värsta fall kan leda till behov av amputation av foten vid minsta misstag.


Precis som Marie är de flesta som arbetar som fotvårdare egenföretagare, men det finns ett fåtal som är anställda av landstinget. Yrket är ganska vanligt, men trots allt har Marie alltid fullt upp. Det finns många som är i akut behov av sjukvård, men tiden räcker inte alltid till. Dessutom tar hon hand om remisser ifrån landstinget, vilket de flesta egenföretagande fotvårdare inte har behörighet till.


Att jobba som fotvårdare innebär att man träffar många olika sorters människor. Medelåldern för patienterna Marie träffar är runt 80 år, och den ena skiljer sig från den andra. " De är som de flesta pensionärer - glada för det mesta. Sedan är många även dementa, men det är ju en sjukdom så det kan de ju inte rå för själva". När jag frågar Marie vad det värsta hon varit med om under sin arbetstid, beskriver hon hur det kom in en gammal dam på 92 år, som hade så långa tånaglar att de sträckte sig under hennes fötter och sedan upp på ovansidan igen, ett helt varv runt. Hon hade bott själv, utan någon hjälp under en längre tid, innan hon till slut fick hemhjälp. Då hon var dement, var hon inte jättelätt att arbeta med, men då man märkte att hon hade problem med att gå tvingade man henne att ta av strumporna, och tur var väl det med den upptäckt man gjorde. " Det var det hemskaste man hade sett". Marie tar upp en valnöt och knäcker den. Tystnaden lägger sig i rummet.


Och vad är det bästa du varit med om?

"Alla fötter som skulle gå till amputation, men som blivit räddade."


Welcome back, Carter!

Jag har tänkt på det här med artighet. När jag möter nya personer vill jag automatiskt sticka fram handen och säga mitt namn för att hälsa. Fast ibland hejdar jag mig själv, för det är väl ändå inte så man gör nu för tiden. Eller vad tycker ni, är handskakning ute?

Även idag har jag haft en sådan där soft dag med stickning, plugg och tv-tittande. Dessutom hade vi husvisning, men det kom bara en familj. I alla fall bättre än inga, men det går ju inte mycket framåt! Inte bästa tiden att sälja hus just nu helt enkelt. I morgon börjar skolan också. Jag längtar inte direkt!

Jag hade ju tänkt få upp mer bilder, och det kommer! Just nu passar det helt enkelt inte in några, och dessutom har jag problem med minneskortet! Nu ska jag i alla fall sussa. Godnatt, folks!

A walk in the woods

Nu har jag gjort min intervju till svenskan. Det blev med morsan, eftersom Tommie som jag ville intervjua, inte hade tid och jag inte hade någon idé om vem jag skulle intervjua annars. Så ah, typ tråkigaste intervjun genom tiderna om hennes jobb som fotvårdare, men förhoppningsvis lyckas jag få ihop ett någorlunda bra reportage i alla fall. Kanske lägger ut det här sedan, och kollar vad ni tycker! Hur som helst har det varit en väldigt soft dag idag. Jag har sovit, kollat på tv och stickat litegrand. Bara tagit det lugnt helt enkelt!

De har en reklam om choklad nu, och gud vad sugen jag blev! Synd att vi inte har någon hemma. Eller det kanske är tur, jag vet inte. I alla fall ska jag försöka sova nu, så ha det bra!

Dream house

Jag saknar sommaren. När man kan skratta, bada och leka i värmen. Vad finns nu? Regn, och snart snö. Kyla och blöta kläder. Julen är mysig jovisst. Såklart att jag vill ha en vit snö, och kanske kan det få hålla i sig till nyår. Jo, det låter bra! Jag vill ha en vinter på 3 veckor som sträcker sig över lucia, julafton och nyår. Sedan får det vara!




Skin

Jag blev inspirerad av Lille och bestämde mig själv för att även jag skulle ta och fixa designen på min blogg. Resultatet blev detta! Inte riktigt så som jag hade tänkt mig, men jag är ganska nöjd i alla fall. Nu när jag har fungerande kamera igen, så ska jag även försöka använda mig lite mer av bilder till inläggen. Så småningom ska jag nog lyckas få ut lika många bilder som jag lade ut när jag hade bilddagboken och då blir Davy glad!


RSS 2.0