Teambuilding

I fredags åkte vi klockan 09.00 på morgonen ut till börshen, ca 4 timmars färd från skolan och 40 minuter från Kenyas högsta berg, Mount Kenya. Vi bodde i tält med 3-4 tjejer eller 7 och 7 killar. Jag delade tält med Lina och Klara.
   När vi kommit fram blev vi mottagna av ägaren för Rift Camp Valley, en australiensare vid namn Nick. Han tog upp lite information och lämnade sedan över oss i händerna på en kenyansk guide som visade oss omkring området. På vår tur mötte vi kossor, getter, barn och arbetande kvinnor. Här är det nämligen kvinnorna som arbetar, medan männen sitter och latar sig.



På kvällen, efter att ha ätit middag satt vi framför brasan och sjöng samt lekte lekar.

På lördag förmiddag drog vi igång med teambuilding-aktiviteterna. Vi blev indelade i tre grupper och hade tre aktiviteter på schemat. Två under lördagen och den tredje under söndag förmiddag. Min grupp ”Team Simba”, började med ”Group dynamic”, vilket var en tävling med en rad olika lekar. Vi var ett bra lag som tog oss igenom alla lekar med glädje och vann, som det visade sig senare, tävlingen!



Efter lunchen tog vår grupp sig ut på vår andra aktivitet, vilket var vandring i bushen. Vi såg elefantbajs (tyvärr såg vi aldrig själva elefanterna), medicinska växter och fick även prova på att skjuta pilbåge (något jag inte alls var särskilt bra på, men roligt var det i alla fall).
   På kvällen var det återigen brasmys, men denna gång var alla rejält mycket tröttare!



På söndag bar det sedan av till den tredje, och mest upplevelserika aktiviteten. Vi åkte till ett barnhem där vi fick leka och ha det roligt med kenyanska barn. Man fick sig verkligen ett slag i magen när man såg hur de levde, och att de fortfarande kunde hålla humöret uppe.
   Vi fick även måla deras dörrar, för att göra deras hem lite finare. Även fast jag personligen skulle velat göra ett bättre jobb.



Vi åt sedan lunch samt plockade skräp. Därefter åkte vi hem till internatet igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0